Tvrtka za financijske usluge Jacka Dorseyja Square kupila 3.318 bitcoina

81
Gdje kupiti bitcoin

Tvrtka za financijske usluge Jacka Dorseyja Square proširila je svoj udjel u kripto valuti za 170 milijuna dolara kao dio trajne posvećenosti kriptovaluti, objavila je tvrtka.

Square je kupio otprilike 3.318 bitcoina, objavio je u utorak prije objave svojih financijskih rezultata za 2020. Ulaganje donosi bitcoin holdinge tvrtke na oko pet posto vrijednosti novca i novčanih ekvivalenata.

“Usklađen sa svrhom tvrtke, Square vjeruje da je kriptovaluta instrument ekonomskog osnaživanja, pružajući način pojedincima da sudjeluju u globalnom monetarnom sustavu i osiguraju vlastitu financijsku budućnost“, navodi se u priopćenju tvrtke. Square je rekao da ima daljnje planove “da kontinuirano procjenjuje svoje ukupno ulaganje u bitcoin u odnosu na druga ulaganja.”

Tvrtka je više nego utrostručila prethodno ulaganje koje je napravila u oktobru 2020. Tada je Square u bitcoin uložio 50 milijuna dolara, a kupnja je iznosila oko jedan posto imovine tvrtke. Njezin izvršni direktor Jack Dorsey već je dugo zagovornik digitalne valute.

Bitcoin se u trenutku objave u utorak trgovao za oko 48.000 američkih dolara, a od tada je porastao na trenutnu cijenu od oko 50.000 američkih dolara. Najveća kriptovaluta na svijetu tijekom vikenda narasla je na novi maksimum od preko 58 000 američkih dolara. Unatoč padu ovog tjedna, bitcoin je i dalje u porastu za gotovo 70 posto u godini.

Bitcoin je nedavno počeo sve više prihvaćati među glavnim investitorima i korporacijama, uključujući proizvođača električnih automobila Elona Muska Teslu, najstariju američku zajmodavku Bank of New York Mellon i američkog upravitelja imovinom BlackRock.