Šokantne slike pokazuju koliko je na Texas utjecalo rekordno hladno vrijeme

132
Rekordne hladnoće u Texsasu

Ove slike pokazuju koliko je nedavno hladno zimsko vrijeme u Teksasu bilo ludo i koliko je to utjecalo na život ljudi. Slike uključuju ceste potpuno blokirane snijegom i ledom, vodu koja razbija cijevi, zaleđenu vodu u zahodima, led koji izlazi iz slavina i smrznuta jezera. A da ne spominjemo jednog pojedinca, koji je ubrzo požalio što je lizao smrznuti metalni stup.

Hladnoća koja je donijela stršno niske temperature koje u državi nisu viđene generacijama, već se povezuje sa smrću 21 osobe, uključujući nedavno 11-godišnjeg dječaka koji je pronađen mrtav u svom krevetu nakon prekida grijanja.

Također je došlo do velikih poremećaja u opskrbi električnom energijom i vodom, uslijed činjenice da velik dio teksaške infrastrukture nije izgrađen da bi podnosio tako niske temperature. Smatra se da je čak 14 milijuna ljudi bez tekuće vode, a vlasti su savjetovale ljudima da vodu prokuhaju prije konzumiranja kako bi se uništili bilo kakvi zagađivači. I dalje je isključena struja za milijune domova.

Neki su znanstvenici krivili klimatske promjene kao potencijalni uzrok niskih temperatura. Paul Beckwith, znanstvenik za klimatski sustav u Ottawi, jedan je od onih koji upiru prstom u pokret južno od polarne mlazne struje. Tradicionalno se polarni mlazni tok drži na mjestu kontrastom u temperaturama između Arktika i južnijih geografskih širina, jer se Arktik zagrijavao zbog globalnog zatopljenja, taj se kontrast smanjio, što znači da hladno vrijeme može skrenuti prema jugu, oslobađajući temperature smrzavanja na prethodno blagim klimama.

Beckwith kaže: “Ono što vidimo ove godine ekstreman je primjer onoga što se događa kada se korito mlaza odvija jako duboko prema jugu. Mislim da je to čvrst slučaj, ali možda će trebati malo vremena da znanost sustigne i pronađe sve pojedinosti. “

U ostalom pogledajte sami ove slike….