Fabrizio Romano: Milan u ponedjeljak dovodi Maria Mandžukića

58
Mario Mandžukić u ponedjeljak postaje novi igrač Milana

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić sutra će obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor s Milanom, tvrdi dobro upućeni stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Mandžukić će sutra u Milanu prvo obaviti ljekarske preglede, a nakon toga i potpisati ugovor s Rossonerima, nakon čega će vjerovatno biti poznati detalji ugovora i koliko dugo Hrvat planira ostati u ovom klubu sa San Sira.

Mediji u Italiji ranije su pisali da su Mandžukićevi predstavnici ranije ove sedmice bili u Milanu i postigli dogovor s čelnicima kluba, a on će u redove Rossonera doći kao slobodan igrač i svakako će biti veliko pojačanje u borbi za titulu prvaka.

Što se tiče Italije, Mandžukić je već igrao u dresu Juventusa, nakon čega je igrao u katarskom Al-Duhallu, no nije se previše proslavio i u ovom timu proveo je samo šest mjeseci nakon čega je sporazumno raskinuo ugovor.

Prve informacije govore da je Mandžukić pristao na platu od dva miliona dolara te da će potpisati ugovor na šest mjeseci.

Mandžukiću će Milan biti deveti klub u karijeri, a ranije je igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico, Juventus i Al-Duhail.