Džeko poznaje svoje tijelo, zaustavio se u pravom trenutku piše Corriere dello Sport

107
Edin Džeko uspješno se oporavlja od nezgodne povrede aduktora

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko uspješno se oporavlja od nezgodne povrede aduktora koju je zaradio, a Corriere dello Sport navodi da se Dijamant na vrijeme zaustavio jer bi eventualno forsiranje moglo pogoršati situaciju.

Bez požurivanja s oporavkom i metodama, jer su povrede aduktora vrlo opasne za nogometaše, Džeko se, poznavajući vrlo dobro svoje tijelo, zaustavio u pravom trenutku čim je osjetio kako mišić zateže, navodi CDS.

To dovodi do određenog optimizma i mišljenja da je put oporavka kraći od očekivanog. Osam dana nakon povrede još uvijek nije moguće odrediti datum povratka, ali postoji šansa da Džeko čak bude na klupi za utakmicu osmine finala Evropske lige kada Roma igra sa Šahtarom na Olimpicu narednog četvrtka.

Ipak, vjerovatnije je da će Džeko igrati uzvratni meč u Kijevu, a tada će već biti tri sedmice od povrede. Naravno, s dosta pažnje Dijamantov oporavak prati se i u reprezentaciji BiH, jer Zmajeva krajem marta očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. nogometaši će kvalifikacije za SP otvoriti utakmicom protiv Finske u gostima 24. marta ove godine, a sedam dana nakon toga, izabranike Ivayla Peteva očekuje meč na Grbavici protiv aktuelnog prvaka svijeta – reprezentacije Francuske.

Naša selekcija će između mečeva protiv Finske i Francuske odigrati i jedan prijateljski susret na Bilinom polju, a protivnik će biti Kostarika.