Novi BMW-ov električni Wingsuit koji leti 186 km / h testiran je iznad austrijskih Alpa

0
31
BMW Electric Wingsuit

BMW je predstavio jedan od najznačajnijih izuma 21. stoljeća, krila na baterije na kojem ljudi mogu letjeti zrakom kao da su ptica. Stvoreno od strane BMW-ove “I divizije”, odijelo omogućava putnicima let brzinom do 186 mph.

Njemačka tvrtka sada je objavila nevjerojatan novi video austrijskog kaskadera Petera Salzmanna kako testira novo odijelo. Kako bi testirali novi uređaj, Salzmann i BMW tim prvo su ga isprobali u zračnom tunelu, a zatim su krenuli prema švicarskim Alpama na prvi ikada testni let u stvarnosti. Nakon skoka s helikoptera lebdio je na 10.000 metara, Salzmann je potom kratko putovao i padobranom sigurno sletio.

Iako letenje izgleda izuzetno poput “skakanja u slobodnom wingsuit odijelu”, u kojem pojedinci skaču iz aviona ili s visokih rubova litice, a zatim lete u posebno dizajniranoj opremi, novi BMW izum posve je drugačiji jer se zapravo pokreće motorom na litijevoj bateriji od 50 volti.

Baterija napaja 2 propelera od ugljičnih vlakana sposobnih za 25 000 okretaja u minuti, dajući potisak od oko 20 konjskih snaga, više nego dovoljano da podigne čovjeka u zrak i pokrene ga velikom brzinom. Salzmann je sam došao na ideju o pogonjenom krilnom odijelu i pomogao je u dizajniranju samog odijela, dok se BMW tim usredotočio na izgradnju motora.

Rekao je da mu je ideja pala na pamet 2017. godine radeći kao dizajner odijela za slobodno skakanje. On je rekao: “U to sam vrijeme s prijateljem i mentorom baznog skoka razvijao odijela za padobranstvo i skakanje s padobranom. U opuštenoj atmosferi jedne večeri nakon dana testiranja izbacili smo puno ideja o tome kako bismo mogli poboljšati performanse. Jedna od njih bila je potporni motor – i to je ideja koju se jednostavno nisam mogao otresti.

Fascinantna mi je bila ideja da mogu skočiti sa svoje lokalne planine odjeven u krilo i sletjeti u svoj vrt. ” BMW trenutno ne želi povećavati proizvodnju novih krilaćih odijela s motorom, već će ih proizvesti samo za istrenirane ljubitelje ekstremnih sportova i kaskadere. Međutim, sam dizajn mogao bi dugoročno postati osnova za mnogo šire korištene transportne tehnologije.