Netflix u Glini prije potresa snimio apokaliptične scene

180
Netflix u Glini snimio apokaliptične scene
Screenshot: YouTube

NETFLIX je sredinom decembra objavio prvi trailer serije “Tribes of Europa” koja je u Hrvatskoj snimana prošle godine.

Scene iz trailera 2019. godine snimane su i u Glini, koja je utjelovila grad nakon apokalipse. U traileru se vidi i spomenik na Petrovoj gori, rad kipara Vojina Bakića.

Serija je nastala u njemačkoj produkciji, a mnogima je zanimljivo da su za snimanje izabrali Glinu, grad razoren potresom 29. decembra prošle godine. 

“Serija će, osim ljubiteljima katastrofe i znanstvene fantastike, biti zanimljiva i gledateljima s područja grada Gline i okolice, budući da je dio serije sniman na području grada i šireg dijela Banovine”, objavili su devet dana prije potresa na Glina.hr.

Scenarist serije Tribes of Europa je Philipp Koch, a izvršni producenti su Quirin Berg i Max Wiedemann. U seriji se pojavljuju Emilio Sakraya (Warrior Nun), Henriette Confurius (The Beloved Sisters), David Ali Rashed (The Perfect Secret), Oliver Masucci (Dark), James Falkner (Game of Thrones) i Melika Foroutan (Mediterraneo).

Šest epizoda na Netflix dolazi 19. februara, a njena radnja smještena je u 2074. godinu, nakon globalne katastrofe koja ostavlja nekoliko malenih država u Europi.